andre mosele b6h12dharzk unsplash

Trupa Cargo – istoric și melodii reprezentative

Trupa Cargo este o formație muzicală rock originară din România, cunoscută pentru contribuția sa semnificativă la scena muzicală românească. Fondată în 1985, trupa a devenit rapid unul dintre cele mai iconice și longevive grupuri rock din țară. Cu o carieră de peste trei decenii, Cargo a creat o serie de hituri memorabile și a influențat generații întregi de fani și muzicieni. 

Trupa Cargo – istoric

Trupa Cargo a fost fondată în 1985 în Brașov, România, de către Adrian Bărar (voce), Valeriu Secară (chitară), Eugen Imecs (chitară bas), și Sorin Pop (baterie). Această componență originală a definit sunetul trupei în primii ani și a lansat primul lor album, intitulat simplu „Cargo,” în 1986. Albumul a fost bine primit de către public și a marcat debutul lor pe scena muzicală.

Cu toate acestea, trupa a trecut printr-o serie de schimbări de componență în anii care au urmat. Cu toate acestea, Adrian Bărar a rămas constant ca vocalist principal și principalul compozitor al trupei. Acesta a fost un factor-cheie în menținerea identității muzicale a formației.

În decursul decadelor, Cargo a lansat numeroase albume de studio, inclusiv „Ei au…” (1993), „Burău” (1997), și „XXII” (2007), pentru a enumera doar câteva. Trupa a continuat să evolueze și să experimenteze cu diferite stiluri muzicale, dar au rămas fideli rădăcinilor lor rock.

Unul dintre cele mai mari hituri ale lor este „Povestiri din gara,” o piesă emblematică care a devenit un imn pentru mulți fani ai trupei. Cargo a câștigat numeroase premii și a avut un impact semnificativ asupra scenei rock din România, contribuind la dezvoltarea genului în țară.

Chiar și după mai mult de trei decenii de activitate, Cargo continuă să performeze live și să cucerească inimile fanilor cu energie și pasiune. Istoria trupei este marcată de o carieră impresionantă și de o influență durabilă asupra muzicii rock românești.

Cele mai importante hit-uri de la Cargo

Cargo a creat o serie de hit-uri remarcabile de-a lungul carierei lor lungi și bogate în muzică rock, cele mai importante fiind:

 • Povestiri din gara” – Această piesă este poate cea mai iconică dintre toate hit-urile trupei și a devenit un imn pentru mulți fani ai lor. Cu versuri profunde și o melodie captivantă, aceasta a fost și rămâne o marcă distinctivă a trupei.
 • Dă-mi jumătate” – O altă piesă de referință pentru Cargo, „Dă-mi jumătate” este cunoscută pentru versurile sale emoționante și pentru interpretarea pasională a lui Adrian Bărar.
 • Nu mă, nu te, nu ne” – Această piesă este una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor, cu un refren contagios și o energie contagioasă care a făcut-o foarte populară în rândul fanilor de muzică rock.
 • Ei au…” – Acest hit a fost inclus pe albumul cu același nume lansat în 1993 și a avut un impact semnificativ asupra scenei muzicale din România.
 • Anarhia” – Cu versuri puternice și un sunet rock autentic, „Anarhia” a fost o altă piesă care a contribuit la succesul trupei Cargo.
 • Vara la Palat” – Această melodie captivantă și plină de viață a devenit un succes în secolul al XXI-lea, demonstrând că trupa Cargo își păstrează în continuare relevanța și abilitatea de a crea hit-uri.

Albume Cargo

Albume Cargo

Sursa foto

 • „Cargo” (1986) – Acesta este albumul de debut al trupei Cargo și conține piese precum „Povestiri din gara” și „Călătoria.”
 • „Cargo 2” (1992) – Albumul a fost lansat după o pauză de câțiva ani și a inclus hituri precum „Balada unui greier mic” și „Cântec de adio.”
 • „Ei au…” (1993) – Acest album a fost unul dintre cele mai importante pentru Cargo și a inclus piese de referință precum „Ei au…” și „Dacă ploaia s-ar opri.”
 • „Cei 4” (1996) – Albumul a continuat să consolideze succesul trupei, conținând piese memorabile ca „Aproape de voi” și „Trageți Pianul Pe Ușa.”
 • „Burău” (1997) – Acesta este un alt album emblematic pentru Cargo, cu hituri precum „Burău” și „De ce mă faci să sufar?”
 • „XXII” (2007) – Cu o carieră deja îndelungată, trupa Cargo a sărbătorit cei 22 de ani de existență cu acest album care a adus în prim-plan piese ca „Călătorie în timp” și „Să nu te-ai născut.”

De ce este Cargo o trupă atât de iubită

 • Melodii memorabile: Cargo a creat o serie de piese cu melodii captivante și refrene contagioase, care rămân în mintea ascultătorilor mult timp după ce au fost auzite pentru prima dată. Aceste melodii au devenit imnuri pentru mulți fani și sunt asociate cu amintiri și emoții puternice.
 • Versuri profunde: Versurile melodiilor Cargo abordează teme precum dragostea, viața, societatea și multe altele. Ele sunt adesea poetice și au capacitatea de a vorbi direct la inimile ascultătorilor, făcându-i să se identifice cu mesajele transmise.
 • Stil muzical autentic: Cargo a fost întotdeauna fidel genului rock, iar sunetul lor autentic și pasiunea pentru muzică au rezonat cu publicul. Ei au reușit să-și păstreze integritatea muzicală de-a lungul anilor, ceea ce a adus respect din partea fanilor și a criticilor deopotrivă.
 • Longevitatea carierei: Cargo a fost activă timp de mai mult de trei decenii, ceea ce este remarcabil în industria muzicală. Această longevitate a permis trupei să atragă și să inspire mai multe generații de fani, ceea ce a consolidat legătura sa cu publicul.
 • Energia live: Cargo este cunoscută pentru energizantele lor concerte live. Prezența lor scenică și interacțiunea cu publicul creează o experiență de neuitat pentru cei care participă la concertele lor.
 • Contribuția la scena muzicală românească: Trupa Cargo a avut un impact semnificativ asupra evoluției muzicii rock în România. Ei au fost un exemplu și o sursă de inspirație pentru multe alte formații locale.

Trupa Cargo rămâne una dintre cele mai iubite și influente formații rock din România, cu o carieră de peste trei decenii marcată de melodii memorabile, versuri profunde și un stil muzical autentic. Longevitatea lor în industria muzicală, energia lor live și contribuția lor la dezvoltarea scenei rock din țară i-au consolidat statutul special în inimile fanilor.  

Music Mix
Music Mix
Articole: 14