getty images fpwzbtvrywe unsplash

Rockstadt Extreme Fest – Când are loc și de ce este atât de apreciat acest festival rock?

Rockstadt Extreme Fest este un eveniment muzical de excepție, care atrage anual pasionații de muzică metal din întreaga lume în inima Transilvaniei, la Brașov. Festivalul este cunoscut pentru atmosfera sa unică și pentru faptul că aduce pe aceeași scenă unele dintre cele mai mari nume din industria muzicală extremă. În fiecare an, Rockstadt Extreme Fest oferă fanilor o experiență muzicală memorabilă, cu concerte explozive, un peisaj impresionant și o comunitate dedicată a iubitorilor de metal. 

Acest eveniment a devenit o tradiție a verii pentru mulți fani înfocați, dornici să se bucure de sunetul puternic al genurilor metal, de la black metal și death metal, la doom și thrash metal, într-un cadru natural deosebit.

Rockstadt Extreme Fest – istoric

Rockstadt Extreme Fest este un festival de muzică metal fondat în 2013 în Brașov, România. Festivalul a fost creat de către un grup de pasionați de muzică metal, dornici să aducă în Transilvania un eveniment de talie internațională dedicat acestui gen muzical extrem. De-a lungul anilor, Rockstadt Extreme Fest a crescut în popularitate și a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de muzică metal din Europa de Est.

Festivalul a atras unele dintre cele mai mari nume din industria muzicală extremă, precum Dimmu Borgir, Behemoth, Opeth, Kreator, Satyricon și mulți alții. Pe lângă concerte, Rockstadt Extreme Fest oferă și alte activități pentru fanii de metal, inclusiv sesiuni de autografe cu trupele participante, expoziții de artă și vânzări de merchandising.

Un aspect distinctiv al festivalului este locația sa spectaculoasă în Munții Carpați, la poalele cetății Râșnov. Această locație oferă un cadru natural impresionant și o atmosferă unică pentru festival, transformând fiecare ediție a Rockstadt Extreme Fest într-o experiență de neuitat pentru participanți.

De-a lungul anilor, festivalul a continuat să crească și să aducă în atenția publicului internațional scena metalului românesc și european. Cu o atmosferă prietenoasă și o pasiune comună pentru muzica extremă, Rockstadt Extreme Fest rămâne un eveniment așteptat cu nerăbdare de către fanii de metal din întreaga lume și continuă să-și consolideze statutul ca unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică metal din Europa.

Ce trupe au cântat până acum la Rockstadt Extreme Fest

Ce trupe au cântat până acum la Rockstadt Extreme Fest

Sursa foto

Rockstadt Extreme Fest a avut privilegiul de a găzdui numeroase trupe de muzică metal de-a lungul anilor. Este important de menționat că lista de trupe variază de la an la an, și fiecare ediție a festivalului aduce artiști noi și legende ale genului. Cu toate acestea, pot furniza o listă generală cu unele dintre trupele notabile care au cântat la Rockstadt Extreme Fest până în 2022:

 • Dimmu Borgir
 • Behemoth
 • Opeth
 • Kreator
 • Satyricon
 • Rotting Christ
 • Enslaved
 • Septicflesh
 • Tiamat
 • Fleshgod Apocalypse
 • Decapitated
 • Batushka
 • Hypocrisy
 • Moonspell
 • Amorphis

Aceasta este doar o selecție mică din lista impresionantă de trupe care au urcat pe scenă la Rockstadt Extreme Fest de-a lungul anilor. Festivalul a atras o gamă variată de genuri metal, de la black metal și death metal, la gothic metal și progressive metal, oferind astfel un spectru divers de experiențe muzicale pentru fanii de metal din întreaga lume. Este important să verificați programul fiecărei ediții a festivalului pentru a afla care trupe vor fi prezente într-un anumit an.

Câte zile ține Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest este un festival de muzică care se întinde pe o perioadă de trei zile. În mod obișnuit, festivalul începe vineri și se încheie duminică. Aceste trei zile sunt pline de concerte live, activități culturale și evenimente conexe care oferă fanilor de muzică metal o experiență intensă și memorabilă. Este un weekend plin de muzică extremă și atmosferă unică, care atrage iubitorii de metal din întreaga lume în Brașov, România.

De ce să mergi la Rockstadt Extreme Fest?

De ce să mergi la Rockstadt Extreme Fest?

Sursa foto

 • Line-up impresionant: Festivalul aduce anual unele dintre cele mai mari nume din industria muzicii metal, oferind oportunitatea de a vă bucura de concerte live ale trupelor preferate și de a descoperi noi talente din lumea metalului.
 • Diversitate muzicală: Rockstadt Extreme Fest acoperă o gamă variată de genuri metal, de la black metal și death metal la doom, thrash și multe altele. Indiferent de preferințele tale muzicale, vei găsi cu siguranță ceva pe placul tău.
 • Atmosferă unică: Amplasat la poalele cetății Râșnov din Munții Carpați, festivalul oferă un cadru natural spectaculos și o atmosferă de neuitat. Peisajul montan și locația istorică creează o experiență specială.
 • Comunitate de iubitori de metal: Rockstadt Extreme Fest adună iubitori de metal din întreaga lume, oferind ocazia de a întâlni oameni cu aceleași pasiuni și de a face noi prietenii.
 • Activități conexe: Pe lângă concerte, festivalul oferă și alte activități, cum ar fi sesiuni de autografe cu trupele participante, expoziții de artă, zone de food truck-uri și vânzări de merchandising.
 • Experiență culturală: Brașov, orașul în care are loc festivalul, oferă și oportunități de explorare culturală, inclusiv vizitarea castelelor și cetăților din zonă, a muzeelor și a atracțiilor turistice.
 • Tradiție și reputație: Rockstadt Extreme Fest a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică metal din Europa de Est și este cunoscut pentru organizarea sa impecabilă și pentru calitatea actelor muzicale aduse pe scenă.

Rockstadt Extreme Fest reprezintă mai mult decât un simplu festival de muzică metal. Este o experiență unică și memorabilă pentru iubitorii de gen, oferind un line-up impresionant, o atmosferă deosebită și o comunitate dedicată. 

Cu peisajul său montan și locația istorică, acest festival creează un cadru perfect pentru a vă bucura de sunetul puternic al genurilor metal și pentru a crea amintiri de neuitat alături de prieteni și entuziaști din întreaga lume. 

Rockstadt Extreme Fest a devenit o tradiție pentru mulți, atrăgându-i în fiecare an pentru a se bucura de muzică extremă și pentru a împărtăși pasiunea lor pentru metal. Este un eveniment care nu trebuie ratat de niciun fan dedicat al acestui gen muzical și care promite să ofere o experiență remarcabilă la fiecare ediție.

Music Mix
Music Mix
Articole: 14